Кристиян Шкварек, фейсбук Напълно нормално е назначенията за шефове в службите

...
Кристиян Шкварек, фейсбук Напълно нормално е назначенията за шефове в службите
Коментари Харесай

Кристиян Шкварек: Като ревностен НАТО-вец питам, разбира се, да си знам кой ме координира

Кристиян Шкварек, фейсбук

 

" Напълно обикновено е назначенията за шефове в службите ни да се съгласуват и утвърждават от непознати посолства - това са равнопоставени, партньорски връзки, целящи сполучливо съгласуване в границите на отбранителната система. "


Това в общи линии е отговорът, който дават сега на скандалния запис от през вчерашния ден.

 

И аз го одобрявам. Супер. Склонен съм да приема тази визия и като ревнив НАТО-вец да се развеселявам дори, че съюзът работи толкоз координирано и равнопоставено.

 

Само в случай че може да попитам нещо, откакто приемем горната догадка за съгласуваност:

 

Кога и кой наш съдружник си е координирал назначенията в службите с нас? Кога са питали българското посолство какви шефове да си назначават, примерно, в Англия, Естония или Румъния? Ще излезе ли някой посланик или дипломат да удостовери, че се е случвало в миналото, някъде? С цел съгласуваност, нали.

 

Или айде, да кажем, че България е прекомерно " пробита страна " и обезсърчителен сътрудник, че да се координират с нас. Тогава ще попитам по този начин: по кое време Съединени американски щати са си одобрявали назначенията в техните служби с непознати посолства? Не посолството на България, а на който и да било - даже на най-близките и правилни съдружници като Англия или Канада. И в действителност осъзнавате ли какво би се случило там, в случай че изтече запис, че някой върви в непознато посолство да получава утвърждение или отвод за назначенията на шефовете в Централно разузнавателно управление на САЩ?

 

Това би хвърлило Щатите в колосален скандал, разтърсващ всеки аспект от системата и водещ съвсем обезпечено до вътрешни следствия и каузи. Това би се случило и у всеки различен наш съдружник, в случай че изтече сходен запис.

 

Ама, но...то нали било съюзническа съгласуваност? Те за какво не се координират между тях? Другите де, надеждните сътрудници. Или единствено нас ни координират?

 

Като ревнив НАТО-вец запитвам, несъмнено, да си знам кой ме координира.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР